Aequitas 

Investigations


Blog


Terug naar overzicht

04-08-2022

Vermissing!

Vermissing is een zorgwekkende situatie die vaak tot veel stress en angst leidt bij zowel de persoon die vermist is als zijn of haar geliefden. Het is daarom belangrijk om snel en effectief actie te ondernemen bij een vermissing.
Een tijdje geleden kregen wij op kantoor de aanvraag binnen of wij konden helpen bij het vinden van een vermist persoon op Tenerife. De persoon in kwestie had een vaste woon- en verblijfplaats op het eiland, maar maakte daar geen gebruik meer van. Het vermoeden was dat de persoon de grip op de samenleving had verloren en mogelijk beïnvloed werd door 'vrienden' met slechte bedoelingen.
Ons onderzoek begon bij het laatst bekende adres van de vermiste persoon. Na enkele dagen observatie vonden wij de persoon aan de boulevard van Las Galletas, aan de zuidkust van Tenerife. Om meer inzicht te krijgen in de situatie, hebben wij enkele dagen de persoon onopvallend gevolgd en begeleid zonder ons bekend te maken.
Het bleek dat de persoon zijn dagen doorbracht met vrienden op de boulevard van Las Galletas, waar alcohol werd gedronken. 's Nachts verbleef hij op verschillende locaties of in de buitenlucht. Dit was natuurlijk een zorgelijke situatie, omdat de opdrachtgever ons had verteld dat de persoon psychotische aanvallen had en geen hulpverlening wilde accepteren.
We probeerden daarom op 'vriendschappelijke' basis contact te maken met de persoon, wat uiteindelijk lukte. Op die manier konden we onopvallend hulpverlening bieden en de persoon overhalen om weer thuis te gaan slapen.
Het is essentieel om snel actie te ondernemen bij een vermissing, en het is fantastisch om te zien dat we deze persoon hebben kunnen vinden en hem hebben kunnen helpen. Het is nu belangrijk dat er verdere stappen worden ondernomen om de persoon de benodigde hulp en ondersteuning te bieden om zijn of haar leven weer op de rails te krijgen.
Wij hopen dat deze ervaring voor anderen een voorbeeld zal zijn om nooit op te geven bij een vermissing, en om altijd te proberen de persoon te vinden en te helpen



Terug naar overzicht